Beauty Huidverzorging

Wat zijn sheet masks en hoe werken ze voor je huid?

gelaatsverzorging

Zoek jij ook een snelle manier van huidverzorging, zonder al te veel gedoe? Probeer dan eens een sheet mask. Deze maskers zijn ideaal, handig in gebruik en je kunt ze overal mee naartoe nemen. Wil je meer weten over wat sheet masks precies zijn en hoe deze jouw huid kunnen helpen? Lees dan gauw verder voor alles wat je moet weten over sheet masks.

sheet masksWat zijn sheet masks?

Sheet masks zijn gezichtsmaskers, maar dan niet uit een potje. Het is een stuk zacht papier dat alle nodige verzorgingsmiddelen heeft. Dit papier is in de vorm van een gezicht en zit helemaal ingedoopt in een verzorgingsmiddel. Wanneer je dit papier uit de verpakking haalt, voelt het vochtig aan. Je brengt dit papier aan op jouw gezicht en kunt dit masker lekker laten intrekken. Ben je klaar? Dan haal je het masker van jouw gezicht en spoel je eventuele resten af of wrijf je het product in. Dit is dus een stuk makkelijker dan een gezichtsmasker uit een potje. Het is minder gedoe, je zit niet onder het product en kan het masker even snel opdoen.

Hoe werkt een sheet mask?

Een gezichtsmasker uit een potje smeer je daadwerkelijk in jouw huid. Een sheetmask ligt meer op de huid. Toch heeft een sheet mask een bijzonder effectieve werking voor jouw huid. Net als bij standaard gezichtsmaskers, is er bij sheet masks een grote verscheidenheid aan soorten. Zo kun je een sheet masks gebruiken voor de droge huid, maar ook voor de gevoelige of normale huid. Is jouw huid toe aan een echte oppepper? Kies dan voor een diep verzorgende sheet mask. Deze kun je goed in de huid laten opnemen en je geniet direct van een zachte huid. In veel gevallen biedt een sheet masks voor de droge huid de optie om het product na gebruik in te smeren in de huid. Wanneer je dus klaar bent met het masker en dit papieren masker afdoet, kun je het overgebleven maskercrème insmeren in de huid voor een optimaal resultaat.

Lekker makkelijk

De reden dan deze sheet masks zo populair zijn, komt doordat het zo eenvoudig is om te gebruiken. Je kunt eenvoudig tien minuten voor het douchen nog even gauw een masker opdoen of simpelweg voor het slapengaan. Je kunt jouw gezichtsverzorgingsroutine op deze manier optimaliseren. Maar wist je dat je een sheet masker ook eenvoudig mee kunt nemen op reis? Wanneer je bijvoorbeeld een reis plant met het vliegtuig, kun je deze reistijd optimaal gebruiken voor een sheet mask. Je hebt immers geen gedoe en geklieder met deze gezichtsmaskers. Wanneer jij het vliegtuig uitstapt, heb je geen droge huid van de vlucht, maar kom je met een stralende huid op bestemming aan.

Het is dus niet vreemd dat je celebrities en influencers met regelmaat een foto ziet posten, waarop zij een sheet mask dragen. Het is lekker makkelijk, geen geklieder en een ideale manier om jouw huid een extra oppepper te geven. Kan jouw huid ook wel wat extra liefde gebruiken? Probeer dan zelfs eens een sheet mask voor jouw huid.

1 Reactie

  1. Marissa P zegt:

    Ik prefereer toch een gewoon masker. Het is iets minder proper, maar het werkt volgens mij toch wat beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *