Huidverzorging

5 Verzorgingstips voor een gezondere huid

gezonde huid

Iedereen wilt ervoor zorgen dat je huid er zo goed mogelijk uitziet. Je wilt natuurlijk veroudering van de huid zolang mogelijk uitstellen en ervoor zorgen dat je huid een natuurlijke gloed heeft. Natuurlijk is het hebben van een onzuivere huid ook storend en soms zelfs pijnlijk. Hoe pak je dit dan het beste aan? Wij zullen je een aantal tips geven!

Hoe begin je de aanpak van je huid?

Allereerst is het belangrijk om te weten te komen wat voor een soort huid je hebt. Je hebt drie verschillende soorten huidsoorten: een droge huid, een vette huid of een gemengde huid. Het is belangrijk om dit te weten omdat huidverzorging gebaseerd is op deze huidtypes. Als je een droge huid hebt bijvoorbeeld wil je juiste extra hydrateren, terwijl je bij een vette huid juist de vettigheid wilt verminderen.

Je kunt op internet opzoeken welke kenmerken bij welke huidtype horen. Hierbij kun je dan gaan vergelijken met je eigen huid. Wat je ook kunt doen is naar een huidspecialist gaan en je huid laten bekijken en een advies door hen laten schrijven. Vaak krijg je dan ook meteen een advies van producten die zij jou aanraden om te gebruiken.

Ook is het belangrijk voor jezelf te bedenken welke zones of problemen wil je aanpakken. Heb je bijvoorbeeld last van grove poriën? Of heb je op bepaalde plekken last van lichte acne? Misschien wil je gewoon een mooie gehydrateerde huid omdat het droog oogt? Bedenk dit altijd van tevoren zo kun je gerichter een plan maken!

huid reinigen

Welke tips kun je zelf al gebruiken?

Zodra je weet welke huidtype je hebt, ga je kijken naar een gezichtsreiniging. Een van de belangrijkste dingen in de huidverzorging is het reinigen van de huid. Dagelijks heb je te maken met dingen die je huid vervuilen. Make-up bijvoorbeeld zorgt ervoor dat de poriën verstopt raken, je kunt dit dan ook voorkomen door je gezicht te reinigen. Wij raadden je wel aan om je gezicht dan 2x per dag te wassen in de ochtend en in de avond.

huidverzorgingstipsAls volgende stap kun je andere producten gaan bekijken. Dit kunnen bijvoorbeeld een tonic, toner of gezicht crème zijn. Dit zijn producten die ook een goede invloed hebben op de huid. Je kunt je altijd laten adviseren door iemand die er verstand van heeft welke producten aangeraden worden voor jouw huidproblemen. Een gezichtscrème is altijd goed om je huid goed gehydrateerd te houden!

Zodra je de basis wat op orde hebt kun je verder gaan kijken. Wil je een intensievere verzorging gaan doen dan kun je ook kijken naar producten die je niet dagelijks gebruikt, maar bijvoorbeeld wekelijks. Dit zijn producten zoals: gezichtsscrub, exfoliatie of een peeling. Dit zijn producten die wat groffer zijn en dus niet dagelijks gebruikt mogen worden. Door deze eens in de week te gebruiken zorg je wel voor een iets intensere verzorging eens in de zoveel tijd. Je kunt ook producten gebruiken die alleen van toepassing zijn als er iets aan de hand is. Bijvoorbeeld als je een puist hebt kun je die bestrijden met een product die daar goed voor is.

Wat kun je nog meer doen om een slechte huid te voorkomen?

Als allereerst moet je kijken naar de manier dat je leeft. Kijkt bijvoorbeeld naar het effect van je huid op bepaalde voedselsoorten. Sommige mensen ervaren een nare huid na het eten van vettig eten. Dit kan bijvoorbeeld zijn het ontstaan van puistjes of een glimmende huid. Ook het eten van teveel suiker heeft een negatieve invloed bij bepaalde mensen op de huid. Dit verschilt dus per persoon. Ook alcohol en tabak kan een slechte invloed zijn op de huid. Het te weinig drinken van water kan hier ook van invloed zijn!

Je kunt je dagelijks leven ook nog verder aanpassen. Kijk bijvoorbeeld naar een satijnen dekbed. Deze zijn beter voor je huid omdat je er minder snel in gaat zweten. Verschoon je dekbed ook regelmatig zodat je het risico van vele bacteriën die aanwezig zijn beperkt.

Wat niet veel mensen verwachtten, maar het sporten is ook goed voor je huid. Sporten stimuleert de bloedcirculatie en dat bevordert de huid. Zorg wel dat je na het sporten je je gezicht wast om al het zweet eraf te wassen om te voorkomen dat je poriën verstopt raken. Ook het drinken van water is goed voor de huid. Probeer op zijn minst 2 liter water per dag te drinken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *