Beauty Eten & Drinken Huidverzorging

Het effect van koffie op je huid

koffie huid

Het drinken van koffie heeft natuurlijk effect op meerdere processen in je lichaam. Wat doet koffie onder andere voor je huid? Is het drinken van koffie juist goed of juist niet goed voor je huid? Of zorgt het drinken van koffie misschien voor een combinatie van beide?

Uitdroging van de huid

Een negatieve eigenschap van cafeïne, een bestanddeel dat zich in koffie bevindt, is dat het vocht opneemt. Cafeïne werkt dus dehydraterend voor je huid. In een kopje koffie zit niet heel veel cafeïne. Bij het drinken van ongeveer 3 kopjes koffie per dag zal je huid niet gaan uitdrogen. Daarom is het belangrijk om koffie met mate te drinken om uitdroging van je huid te voorkomen.

koffie antioxidanten

Een bron van antioxidanten

In koffie bevinden zich heel veel antioxidanten. Antioxidanten zijn belangrijk voor ons lichaam, omdat ze ons beschermen tegen allerlei kwalen. Antioxidanten bevinden zich in veel soorten fruit, groenten en ook in koffie. Antioxidanten staan er ook om bekend om huidveroudering tegen te gaan. Antioxidanten beschermen de huid tegen vrije radicalen.

Vrije radicalen zijn een gevolg van vervuiling en UV stralen. Vrije radicalen zijn betrokken bij het aantasten van elastine en collageen in de huid. De aantasting van elastine en collageen leidt tot veroudering van de huid. Cafeïne in koffie zorgt ervoor dat deze vrije radicalen geen vrij spel krijgen en gaat zo veroudering van de huid door aantasting van elastine en collageen in de huid tegen.

Gemalen koffie op de huid aanbrengenGemalen koffie op de huid aanbrengen

Gemalen koffie kun je direct op de huid gebruiken. Gemalen koffie kun je gebruiken om je huid te scrubben. De structuur van deze gemalen koffie zorgt voor een echt natuurlijke scrub. Door deze scrub verwijder je dode huidcellen. Daarnaast zorgt het scrubben met een circulerende beweging ervoor dat de bloedsomloop extra wordt gestimuleerd. Dit zorgt ervoor dat de huid een natuurlijke teint krijgt en daarbij een prachtige glow.

Anti-wallenmiddel

Cafeïne helpt bij het verwijden van de bloedvaten. Het verwijden van de bloedvaten zorgt voor een betere bloedtoevoer. Een betere bloedtoevoer zorgt ervoor dat vocht beter kan worden afgevoerd. In veel oog crèmes zit om deze reden ook cafeïne om ervoor te zorgen dat het vocht onder je ogen beter wordt afgevoerd, zodat wallen verminderen.

Hoofdhuid in balans

Koffie heeft een pH waarde die gelijk is aan de huid. Koffie heeft dus de perfectie zuurgraad voor je huid en haren. Koffie kan er op deze manier voor zorgen dat je huid weer helemaal in balans komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *