Eten & Drinken Gezondheid Sport & Beweging

Hoe kies je een merk supplementen? Waar moet je op letten?

supplementen kiezen

Met zoveel supplementen op de markt, kan het overweldigend zijn wanneer u probeert de juiste variant te kiezen. Merk, prijs en dosering kunnen allemaal een rol spelen, maar waarom maakt het uit?

Kwaliteit en efficiëntie

nextgen science supplementenAls het om vitamines en mineralen gaat, zijn er veel verschillende vormen, maar niet alle merken gebruiken hetzelfde type in hun supplementen. Magnesium is een perfect voorbeeld; dit mineraal kan worden verkocht in de vorm van magnesiumchloride, sulfaat, tauraat en citraat om er maar een paar te noemen. Het vinden van supplementingrediënten is een andere factor waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van supplementen. Komen ze uit een niet-giftige omgeving? Zijn ze ethisch verantwoord? Je gebruikt het beste enkel de meest oplosbare en puur natuurlijke bron van magnesium.

Beproefd en getest

Aan te bevelen is om altijd te vragen welk onderzoek er is gedaan en welk type klinische onderzoeken het bedrijf heeft gebruikt om de efficiëntie ervan te bewijzen. Vraag het bedrijf ook om informatie en kopieën van de proeven en kijk of ze hun producten testen om te controleren of de inhoud op het etiket echt in het product zit. De video van Nextgen Science Supplementen hieronder geeft je een goed beeld van wat je mag verwachten van je fabrikant!

Dosering en formules

Dit is een belangrijke factor om rekening mee te houden bij het aanvullen. Meer is niet altijd beter en afhankelijk van het supplement kan het logischer zijn om een ​​supplement te kiezen met een lagere dosis dat meerdere keren per dag kan worden ingenomen, zodat de kans groter is dat het wordt opgenomen.

Genetisch gemodificeerde organismen (GGO’s)

supplementen kiezenVermijd altijd alles dat genetisch gemodificeerd is, inclusief je supplementen. GGO-producten zijn niet alleen slecht voor je gezondheid, ze zijn ook niet goed voor het milieu en de gemeenschap. Ze kunnen zwaar gebruik van giftige pesticiden en herbiciden vereisen, waaronder glyfosaat, dat in verband is gebracht met veel gezondheidsproblemen, waaronder kanker en spijsverteringsklachten.

Additieven, kleurstoffen en kunstmatige smaakstoffen

Zoek naar schone en pure producten zonder toegevoegde suikers, kleurstoffen, toevoegingen of kunstmatige smaakstoffen. Let ook op allergenen zoals gluten, zuivel en soja, deze kunnen vaak in supplementen worden gebruikt.

Niet getest op dieren

Veel mensen weten niet dat dierproeven een grote rol kunnen spelen bij het testen van supplementen. Zoek naar producten die op mensen zijn getest, niet op dieren.

Kosten

Supplementen moeten betaalbaar zijn, maar goedkoper betekent niet noodzakelijkerwijs beter. Sommige goedkopere merken gebruiken geen goed onderzochte ingrediënten, wat kan betekenen dat hun producten niet zo effectief zijn. Doe altijd je onderzoek en houd rekening met al het bovenstaande. Het kiezen van een supplement hoeft geen ontmoedigende taak te zijn als je deze tips opvolgt. Door een gerenommeerd bedrijf te kiezen dat materialen van topkwaliteit gebruikt en goede ethische waarden hanteert, zal je lichaam de vruchten plukken en zal je geest op zijn gemak zijn wetende dat je een kwaliteitssupplement gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *