Gezondheid Huidverzorging

Wat voor invloed heeft roken op je huid?

invloed roken op de huid

Onbetwist bewijs heeft onlangs aangetoond dat roken zeer slecht is voor het hart, de longen en de algemene gezondheid. Maar wist je dat het ook slecht is voor je huid?

Roken kan het uiterlijk van uw huid aanzienlijk doen verouderen. Stoppen met roken houdt je niet alleen in leven en gezond, maar het kan je er ook voor zorgen dat je er jonger uit gaat zien naarmate je ouder wordt. Als je hebt besloten om op een gezonde manier te stoppen met roken, maar je huid ziet er nog slechter uit door  slijtage, kan huidverzorging je helpen om je uiterlijk te verjongen en te herstellen.

Effecten van roken op de huid

je huid en rokenRoken kan sommige of zelfs alle van de volgende gezondheidsproblemen voor uw huid veroorzaken:

  • Wallen onder de ogen: Omdat nicotineontwenning uw slaapkwaliteit ’s nachts sterk beïnvloedt, kan roken ook chronische wallen onder de ogen veroorzaken.
  • Verhoogd risico op huidkanker: Naast het verhogen van het risico op kanker van long, slokdarm, keel en mond, verhoogt roken ook het risico op het ontwikkelen van huidkanker.
  • Vroegtijdig ouder worden: Rokers zien er vaak ouder uit dan hun leeftijdsgenoten omdat roken het verouderingsproces versnelt. Chemicaliën en vrije radicalen vernietigen namelijk elastine en collageen, waardoor een slappe huid, ruwe textuur en rimpels ontstaan.
  • Verhoogd risico op psoriasis: uw risico op het ontwikkelen van deze schilferige auto-immuunhuidaandoening is aanzienlijk verhoogd als u rookt.
  • Littekens verergeren: Chirurgen vragen u te altijd te stoppen met roken ruim voor en ook nog een tijdje na de operatie omdat roken de bloedvaten vernauwt en ook de zuurstoftoevoer naar de huid beperkt. Het lichaam van een roker heeft veel meer tijd nodig om te genezen na een operatie of verwonding en zal een groter, donkerder litteken vormen.
  • Ongelijkmatige kleur: de chemicaliën in sigarettenrook maken de huid oneffen en verminderen de hoeveelheid zuurstof die in de huid nodig is. Hierdoor kan de huid van de roker grijs of geel lijken.
  • Rimpels: Roken vertraagt ​​de bloedstroom en zuurstof, berooft de huid van wat het nodig heeft om soepel en gezond te blijven. Bovendien kunnen herhaalde samentrekkingen van de spieren rond de mond en lippen, gecombineerd met loensen door sigarettenrook, de vorming van rimpels rond de mond en ogen versnellen.

Verzorging van een beschadigde huid

Er zijn wel een aantal behandelingen beschikbaar om de huid te verjongen en langdurige resultaten te geven.

RF kan bijvoorbeeld intens gepulseerd licht gebruiken om veel tekenen van veroudering te corrigeren en de toon en helderheid van uw huid te verbeteren.

Platelet Rich Plasma (PRP) Micro Needle kan een aantal gecontroleerde microverwondingen veroorzaken om op deze manier de collageenproductie te stimuleren en de gezondheid van de huid te verbeteren. Peelings en behandelingen van medische kwaliteit kunnen de huidskleur verbeteren, de huidtextuur gladder maken en de droge, beschadigde huid hydrateren.

Fractional  Erbium Laser Treatment kan celvernieuwing stimuleren en de huid vernieuwen om rimpels en andere tekenen van veroudering glad te strijken.

Ultherapy ® is  een niet-chirurgische facelift die de slappe huid lift en strakker maakt voor een jeugdige uitstraling. Wat uw huid ook nodig heeft

Er zijn trouwens ook veel gepersonaliseerde behandelingen om uw uiterlijk  te verbeteren en de effecten van het roken te verhelpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *