Sport & Beweging

De beste sporten om een mooi, vrouwelijk lichaam te krijgen

dansen sport vrouwelijk lichaam

Veel vrouwen dromen van een mooi en vrouwelijk lichaam, maar denken, onterecht trouwens, dat het voor hen niet is weggelegd. Iedere vrouw kan dat mooie, slanke en strakke lichaam hebben, mits de juiste instelling.

We geven je hierna alvast enkele tips mee waardoor ook jij je doel kan stellen en je droom niet langer enkel een droom hoeft te blijven.

Welke sporten helpen jou om je doel te bereiken?

Als het gaat over sporten, doen de wildste verhalen de ronde. Je hoeft echt niet als een gek elke dag uren de fitnesszaal in te duiken en jezelf af te beulen. Door het kiezen van de juiste sporten die je aan de ene kant vet doen verliezen en aan de andere kant spiermassa doen opbouwen, ben je al een heel eind op weg.

cardio en fitnessEen combinatie van krachttraining en cardio

Wil je als vrouw een mooi en vrouwelijk lichaam, dan zul je er niet komen door al je aandacht op cardiotraining te richten. Uren op die loopband, crosstrainer of fietstrainer staan, zal je niet het gewenste resultaat geven. Combineer je deze training echter met krachtoefeningen, dan is dat lichaam waar je altijd al van droomde al een heel stuk dichterbij. Veel herhalingen met lichte gewichten, is hier de sleutel tot succes.

Crossfit en circuittrainingen zijn perfect geschikt binnen dit idee en zijn nog leuk ook. Trainen in groep, elkaar motiveren en overwinningen delen, daar gaat het om.

wandelenWandelen

Wandelen is misschien niet het eerste waar je aan denkt op weg naar jouw droomlichaam, maar het helpt wel, en meer dan je zou denken. Als je enkele keren per week een goede wandeling maakt, zul je al heel snel een mooi resultaat zien. Denk er dan wel aan te wandelen aan een stevig tempo en bouw de duur van je wandelingen op. Mooi meegenomen hier is ook dat wandelen je niet alleen helpt fitter en slanker te worden, het is ook bijzonder goed voor je mentale welbevinden.

Zwemmen

Een goede zwembeurt biedt je tal van voordelen. Het is goed voor je uithouding waardoor je calorieën gaat verbranden, maar het zorgt er ook voor dat je verschillende spiergroepen aan het werk zet. Dat laatste is dan weer ideaal voor dat mooie en vrouwelijke lichaam dat je als doel hebt. Niets zo ontspannend trouwens als je heerlijk vrij voelen in het water en de kans op blessures is miniem, ideaal dus voor vrouwen die hier gevoelig aan zijn.
Ben je een echte waterrat, dan is aquagym misschien wel een leuk idee voor jou.

Dansen

Het klinkt misschien eerder als ontspanning, toch is dansen ook een goede inspanning die je lichaam veel goed zal doen. Je beweegt verschillende spiergroepen, werkt aan je uithouding en kunt er een wekelijks uitje van maken. Zoveel sport- en dansscholen bieden een zeer uitgebreid aanbod aan, waardoor het er enkel nog op aankomt de dans te kiezen die jou het beste ligt.

gezonde voedingCombineer de juiste sporten met de juiste voeding

Hier willen we toch ook even bij stilstaan. Je kunt nog zoveel trainen en sporten als je wilt en kunt, zonder gezonde en evenwichtige voeding zal het heel moeilijk worden om je doel te bereiken. Abs are made in the kitchen hoor je wel eens en dat klopt ook wel. Zorg voor gezonde voeding met veel eiwitten, weinig koolhydraten en de juiste vetten en je zult versteld staan van het resultaat op zeer korte termijn. Natuurlijk kan je je hoeveelheid eiwitten-intake aanvullen met kwalitatieve voedingssupplementen, maar gezonde voeding zelf doet ook al heel erg veel natuurlijk.

Zoals je hierboven uitgebreid kon lezen, is er geen excuus meer om zelf ook niet voor dat mooie en vrouwelijke lichaam te gaan zonder jezelf gek te sporten en uit te hongeren. Een goede motivatie, een flinke dosis doorzetting en plezier in de sporten die je zelf uitkoos, brengen je in geen tijd naar je doel. je zult je afvragen waarom je deze tips niet al eerder opnam. In elk geval, veel succes en vooral heel veel plezier.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *