Haarverzorging

Hoe kies je de juiste haardroger?

haardroger kiezen

Haardrogers kunnen in verschillende situaties erg handig zijn. Vaak is het zo dat je bijvoorbeeld als je uit de douch komt even snel je haren moet droogmaken, maar dat dit veel te lang duurt met handdoeken. Het is lastig om je haren met een handdoek snel in korte tijd droog te krijgen. In dat geval kan een haardroger erg handig zijn. Een haardroger werkt elektrisch en blaast warme lucht richting je haren. Dit kan erg handig zijn om je haren snel droog te maken. Ook gebruiken veel mensen dit als ze vervolgens bijvoorbeeld hun haren netjes willen maken. Er zijn verschillende haardrogers en ze hebben verschillende functies. De ene heeft uiteraard meer functies dan de ander, maar hoe kies je eigenlijk de juiste haardroger? Hieronder vindt je enkele tips die we samen met de mensen van Haarverzorging.biz hebben uitgewerkt.

haardrogerDe warmte

Een haardroger zorgt dat je je haren snel en eenvoudig kunt droogmaken doordat hij warme lucht blaast. Deze warme lucht is dus een erg belangrijk onderdeel. Er zijn bijvoorbeeld haardrogers waarbij je zelf door middel van knopjes kunt kiezen hoe warm je de lucht wilt. Wanneer je de juiste haardroger aan het uitkiezen bent, kan het handig zijn om te kijken of de haardroger die je op het oog hebt veel warmtestandjes heeft. Indien dat niet het geval is betekent dit echter niet meteen dat de haardroger niet de juiste voor je is, het kan namelijk ook zijn dat de haardroger maar 1 warmtestand is, maar dat dit wel de juiste stand voor jou is. Kijk dus sowieso of er meerdere warmtestandjes zijn en indien dit niet het geval is hoe warm de lucht die er geblazen wordt dan is.

hoe kies je een haardrogerSnoerlengte

Bij een haardroger worden er vaak op technische punten gelet, wat uiteraard ook moet. Er is echter iets dat vaak wordt vergeten door kopers van haardrogers, namelijk de lengte van de snoer. Wanneer je een haardroger koopt met een erg korte snoer kan dit nog eens behoorlijk vervelend worden tijdens het gebruiken van het apparaat. Zo moet je bijvoorbeeld erg dichtbij een stopcontact zitten. Het kan natuurlijk zomaar zijn dat je tijdens het drogen van je haren in een spiegel wilt kijken en dat je geen spiegel en stopcontact naast elkaar hebt. Zorg dus dat de lengte van de snoer lang genoeg is dat je jouw haren kunt doen waar je wilt in huis.

Compact

Als je een haardroger vaak wilt meenemen naar bepaalde plekken, bijvoorbeeld naar je werk of misschien zelfs op vakantie, dan is het een absolute aanrader dat je een haardroger kiest die compact is. Als je de haardroger naar verschillende plekken van plan bent mee te nemen, kun je maar beter van te voren zorgen dat je ook een haardroger hebt die makkelijk is mee te nemen. Probeer dus voor jezelf na te gaan waar je de haardroger allemaal van plan bent te gebruiken. Op deze manier kun je de juiste haardroger wat makkelijker vinden, als je weet dat deze bijvoorbeeld ook compact moet zijn. Indien je genoeg plek hebt kun je uiteraard ook in dit geval gewoon voor een grote variant gaan, maar het is wel handig om over na te denken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *